L'espai de costura "de tela"

de tela és artesania, de tela és creativitat, de tela és temps i paciència.
És un espai on aprendràs l'art de cosir de la mà de la Pilar Olives, artesana titulada, cosidora i guia d'aquest art. de tela està ubicada a Cardedeu entre el Centre i els Estalvis. Ara ja no tens excusa per arreglar o fer allò que fa temps que vols fer. Dedica't aquest temps. Vine a aprendre a cosir a l'Espai de Costura de tela.

Si no has tocat mai una agulla és el lloc idoni on aprendre a cosir i si ja en saps pots seguir aprenent i cosir amb companyia. Tot el material està a la teva disposició, fins i tot les màquines de cosir.
Es fa costura creativa, costura tradicional, monogràfics, patchwork, arranjaments i manualitats... I el més important és gaudir mentre ho fem! Què hi dius? T'apuntes?

art de tela

La qualitat de l'artesania que es fa amb la marca de tela té un grup de característiques especials, més visibles en els acabats, que fan que sigui d'una manera determinada, dedicant tot el temps necessari perquè quedi molt polit.

Saps què hi pots trobar?

Grups de costura on cadascú al seu ritme fa el seu projecte, assessorat i guiat individualment, per tant pots començar en qualsevol moment. Les trobades són de 2 hores a la setmana.
Demana disponibilitat, en aquests moments els grups són reduïts!

Merceria bàsica: per comprar teles de patchwork 100% cotó, fils, cremalleres, cintes, elàstics i els estris de costura necessaris per realitzar el teus projectes de costura.
També pots encarregar etiquetes personalitzades per marcar objectes i posar el nom a la roba dels petits o dels més grans de la casa.

Màquines de cosir, i ara també pots venir a comprar la teva màquina nova. Amb una hora d'assessorament personalitzat de regal i dos anys de garantia amb el servei tècnic d’una empresa de Barcelona que s'hi dedica des dels anys 50.
Tens una màquina de cosir i no saps com fer-la servir? Cap problema, vine amb la teva màquina i t’ensenyo a utilitzar-la.
Si la teva màquina nessesita manteniment, porta-la i te la repasso i si té una averia la podem enviar al servei tècnic.

Qui sóc?

Sóc la Pilar Olives, menorquina i, casualitats de la vida, des del 1995 visc a Cardedeu. A casa, la meva mare cosia, arreglava algun trencat o descosit i adaptava la roba per passar-la entre germanes. De tant en tant venia la cosidora a casa per guiar-la amb alguna peça nova. Quan necessitàvem roba per anar arreglades anàvem a casa de la modista. M'apassionava i encara m'apassiona tot el que es fa manualment ja sigui cosir, fer mitja, ganxet, retallar, enganxar, pintar... Després d'acabar l'EGB vaig anar a l'acadèmia de tall i confecció de l'Araceli a Mao. El 2004 vaig començar amb el món del Patchwork al Centre Cívic Jaume Oller de Granollers amb l'Olga.
Per primera vegada vaig participar a la Fira d'artesania del 2004, exposant les meves creacions, arran d'aquest fet va sorgir la idea d'ensenyar a fer Patchwork a Cardedeu.
El gener del 2005 ja vaig començar com a monitora de Patchwork al local de l'Associació de Veïns del Centre de Cardedeu i el que va començar com un entreteniment, es va convertir en la meva feina. Des del 2010 tinc el Carnet d'Artesana de la Generalitat de Catalunya amb la titulació de Manufacturera de Patchwork número 14.676 i des del 2021 el meus productes tenen el distintiu D’A atorgat per la Generalitat de Catalunya que acredita l’origen artesanal i català. El 15 d'abril del 2016, vaig inaugurar l'espai de costura creativa i manualitats Fes-ho tu mateix, un espai on venir a aprendre a cosir a mà o a màquina i fer manualitats.

Costura solidària

El temps que és dedica a fer el voluntariat, és un temps agradable, cosint en companyia. Cosir per a algú que no coneixem ens fa sentir bé. Animat a compartir el teu temps, entre fils i agulles, col·laborant!

Coixí del Cor

És un coixí en forma de cor per ajudar a alleugerir les molèsties de les dones operades de càncer de mama. Quan es posa sota el braç impedeix que aquest faci pressió sobre la ferida del pit, protegint la zona delicada, també evita que el braç s'infli i dona benestar. L'any 2001 s'inicia a Tennessee (EEUU). Nancy Frïs des de Dinamarca l'ha anat estenent per Europa. El Grup de Patchwork del Veïns del Centre va unir-se a aquest projecte el maig del 2011, sent el primer grup a introduir el "Coixí del Cor" a Catalunya.

Si saps d'alguna dona que el pugui necessitar poseu-vos en contacte amb nosaltres.

Mitjons de Nadal

S'han fet Mitjons de Nadal decorats i amb un petit obsequi dins, per regalar als nens ingressats a l’hospital durant la Nit de Nadal, per posar color a la seva estada i aconseguir que així sigui una mica més agradable. La iniciativa "Stiches of Kindness" va ser fundada a Oxford per Sylvia Rueda el 2008.
El Grup de Patchwork dels VeÏns del Centre va unir-se a aquesta iniciativa el Nadal del 2018, conjuntament amb els i les alumnes de 1er ESO de l'Institut Lauro de les Franqueses del Vallés.

 

Estic profundament agraïda a totes les meves companyes de Patchwork que sempre m’han donat suport en aquestes aventures, dedicant una part del seu temps a fer-ho possible.

Moltes gràcies a tots els que feu possible que aquestes accions solidaries és puguin dur a terme.

Pilar Olives Tudurí

VINE A INFORMAR-TE I A CONÈIXER AQUEST ESPAI!

Valor afegit

CISTELLA DE COMPRA (0)

Cistella